For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Jak nakupovat lodě na Evropských aukcích – NOVÉ A POUŽITÉ LODĚ K PRODEJI

Jak nakupovat lodě na Evropských aukcích – NOVÉ A POUŽITÉ LODĚ K PRODEJI


Evropské aukce lodi nabízejí široký výběr plavidel různých typů a velikostí pro zájemce z celého světa. Bez ohledu na to, zda hledáte plavidlo pro osobní použití, obchodní účely nebo investici, proces nakupování lodě na Evropských aukcích vyžaduje určitou přípravu a pozornost. Zde je několik kroků, jak se na tuto cestu připravit:

 

1. Výzkum a průzkum

Začněte tím, že prozkoumáte dostupné aukce lodi v Evropě. Existuje několik online platform, jako například BVA-Auctions nebo Marine Auctions, které nabízejí rozsáhlý výběr lodí. Prostudujte si jejich portfolio a zjistěte, které aukce jsou pro vás relevantní.

 

2. Sesbírání informací o lodích

Když identifikujete zajímavé aukce, začněte sbírat informace o lodích, které jsou v nabídce. Prohlédněte si fotografie, přečtěte si popisy a technické specifikace. Důležité je mít představu o stavu lodi, její velikosti, výbavě a ostatních relevantních faktorech.

 

3. Finanční příprava

Stanovte si rozpočet na nákup lodi a zvažte i další náklady spojené s její údržbou, renovací a případnými opravami. Nezapomeňte zahrnout do svého rozpočtu i poplatky a provize spojené s aukcí.

 

4. Prohlídka lodě

Pokud je to možné, zúčastněte se osobní prohlídky lodi před aukcí. Zkoumejte její stav, vnitřní vybavení a technické parametry. Pokud nejste odborník, zvažte možnost si vzít s sebou znalce nebo technického experta.

 

5. Dokumentace a právní záležitosti

Před samotnou aukcí si zajistěte veškerou potřebnou dokumentaci a ověřte si právní stav lodi. Zjistěte si, zda je loď volná od závazků nebo záruk a zda má platnou technickou kontrolu a jiné potřebné certifikáty.

 

6. Zúčastnění se na aukci

Zaregistrujte se na aukci předem, pokud je to nutné. Buďte připraveni sledovat průběh aukce a reagovat na nabídky ostatních účastníků. Držte se svého rozpočtu a buďte připraveni upustit od nabídky, pokud cena překročí vaše možnosti.

 

7. Nákup a Následná Péče

Pokud vyhrajete aukci, ujistěte se, že máte všechny potřebné dokumenty a zajistěte si platbu. Po nákupu lodi se postarejte o její přesun a přípravu k použití. Nezapomeňte uzavřít pojištění a získat všechna potřebná povolení.

 

Nakupování lodě na Evropských aukcích může být vzrušujícím procesem, ale vyžaduje pečlivou přípravu a pečlivé rozhodování. Sledujte tyto kroky a buďte připraveni na objevování nových možností a výzev, které přinese vaše nová loď.

Navštivte i naše další webstránky zaměřené na:

prodej lodí v Evropě
prodej lodí v Austrálii
prodej lodi na Novém Zélandu

 

Vrch